viata si etapele ei

Posted on February 5, 2007

2


copilarie; adolescenta; tinerete; ce urmeaza dupa? adultitate? maturitate?

Mai buna intrebarea: unde sunt eu? Tanar sunt – fizic vorbing; Psihic, nu mai stiu; inca sunt optimist, dar simt ca problemele care ma framanta sunt de mult trecute de problemele tineretii. Sunt problemele care te “calesc”, care te fac cinic, care te fac sa te inchizi, care te fac sa inveti ca lumea, in general, nu merita sa-i acorzi incredere.

E misto sa iesi la o bere cu prietenii. Dar as renunta eu la ceva pentru oamenii cu care ma inconjor acum? As renunta eu la ceva pentru oamenii care-mi sunt “prieteni” acum? SIncer… nu! In afara de un numar foarte restrans de oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul vietii mele – ceilalti imi sunt indiferenti. Sau poate nu indiferenti, dar daca ar fi sa aleg intre ce e bine pentru mine si ce e bine pentru ei, in majoritatea cazurilor, voi alege pentru mine.

Simplu pana aici… ce facem cu cei 5-10 oameni pt care m-as sacrifica? Pana unde as merge eu cu sacrificiul? Sacrifiiul suprem nu cred ca as fi in stare sa-l fac (sau cel putin nu constient) pentru aproape nimeni. Dar daca as stii ca ei au nevoie de mine, da, as fi in stare sa las aproape tot sa fiu aproape de ei. Bun – dar daca nu au nevoie stringenta de mine? Cat de mult as fi in stare sa sacrific pentru a fi aproape de ei, din proprie initiativa, in afara unei situatii cruciale?

Voi?

Advertisements
Posted in: romana