requiem pentru dialog

Posted on November 27, 2009

0


M-am tot gandit la care ar fi principalul motiv pentru care dl. Basescu si partidul lui nu simt ca ma reprezinta. Si cred ca cel mai important motiv e unul simplu: sunt fanatici de partid.

Citeam azi pe Hotnews despre “dialogul” dintre Dinescu si Boureanu de aseara de la televizor. Si am vazut cum Boureanu – un tanar probabil destept si ambitios, dar care traieste din ganduri predigerate – il ia pe Dinescu pe un ton gasit doar in Gara de Nord cand nu vrei sa le dai bani baietilor de la “valet parking”. Acuzatii catre Dinescu: ca ar fi fost cumparat, ca n-are coloana vertebrala, ca urmareste sa fure tara, ca maica-sa a fost kaghebista, samd.

Acest episod mi-a adus aminte de filmul “Requiem pentru Dominic”, un film foarte bun, prea putin promovat in Romania, despre revolutia de la Timisoara. Acolo e un tip care incepe sa faca lumina in ce s-a intamplat de fapt cu acel “Dominic”. Cand securistii infiltrati vad ca pleaca dupa ce a aflat niste lucruri interesante, striga in mijlocul multimii “teroristul” aratand spre tipul respectiv, condamnandu-l la linsajul multimilor.

Cam asa imi pare mie ca actioneaza gasca PD-L ului. Cum cineva le pune la indoiala valoarea de adevar absolut a crezului lor in Basescu, devine inamicul poporului. El devine kaghebist, mogul, cumparat, hot, securist, orice, doar sa fie clar ca e inamicul poporului. Pentru acesti fanatici (multi dintre ei, foarte destepti, de altfel), nu mai exista cale de mijloc. Ei nu mai vor sa accepte ca exista oameni care chiar vad lucrurile altfel, fara a fi cumparati, santajati, securisti, moguli, samd.

A disparut calea dialogului. Si mi se pare extraordinar de periculos. Acest oameni au inceput sa-si asume niste idei si ganduri fara a le mai digera, fara a mai avea un filtru critic. Similar cu fundamentalistii islamici, din pacate. Doar ca armele la care apeleaza sunt totusi pasnice. Dar la cat de inversunati sunt unii dintre fanatici, nici nu m-ar mira sa o ia pe ulei si sa treaca la arme mai evoluate.

Dar sa nu ne panicam la gandul venirii Apocalipsei. Din fericire, suntem totusi in Europa, avem multi oameni destepti, si cred ca acest moment e un moment de derapaj. Odata cu plecarea lui Traian, sper ca ne vom reveni. Sper ca ceata din creier a multor oameni inteligenti se va ridica, si vor intelege ca noi trebuie sa lucram impreuna pentru a schimba ceva, nu sa ne tragem unii pe altii in jos cand vrem sa ne ridicam

Advertisements
Posted in: romana