3 lucruri de care nu putem scapa

Posted on February 17, 2010

1


Radu a avut o initiativa interesanta: sa enumeram 3 lucruri de care credem ca Romania nu poate scapa, care ne trag in jos.

El mentiona: Basescu, drogurile, manelele.

Mie mi se pare ca cele trei sunt efecte ale altor probleme mult mai profunde, nu sunt ele insele problemele care ne trag in jos. Sa le luam pe rand:
1. Basescu – generat de nevoia romanilor de a avea un “tatic”, precum si de nevoia acestui popor de a avea scandal mereu. Nu suntem un popor constructiv, nu am fost niciodata, iar un asemenea Presedinte e o reflexie perfecta a acestui atribut
2. Drogurile – nu e o problema romaneasca, e o problema mondiala. Nu as insista, pentru ca nu cred ca acest lucru ne trage in jos comparativ cu altii. Din contra, cred ca la noi inca e mai usoara problema.
3. Manelele – reflexia educatiei din scoli, societate, etc. Implicit, a valorilor care ni se transmit la TV, radio, samd. As spune ca manelele sunt reflexia lui Basescu in muzica

Cele trei probleme care ne trag in jos, in acceptiunea mea, dupa 3 minute de gandire:
1. Lipsa de viziune – romanii nu gandesc mai departe de ziua de maine
2. Atitudinea in fata greutatilor – le accept, ca “asa vrea bunul Dumnezeu”
3. “Libertatea gone wrong” – nu ma intereseaza de ala de langa mine, ca doar sunt liber. Dau drumul tare la muzica, arunc gunoaiele in rau, ca doar merg mai jos, nu stau la mine.

Cauzele pentru aceste “trasaturi” sunt adanci, si merita 3 volume, nu un post pe blog.

Advertisements
Posted in: romana