TIFF si Clujul – o conspiratie pentru film

Posted on June 8, 2010

1


Saptamana trecuta a fost TIFF-ul, festivalul de film ajuns la cea de-a 9-a editie. Nu sunt eu mare fan de festivaluri de film, am fost doar la doua filme, dar in schimb festivalul m-a cucerit prin ceea ce a facut cu dragul meu oras. A fost ceva deosebit, iar eu, personal, am fost cel mai fericit cand am putut sa merg sa ma uit la niste filme bune in piata Matei Corvin (Unirii, pt perfectionisti).

Clujul a parut ca traieste festivalul cu toti porii. Vantul parea sa incetineasca pentru a lasa spectatorii sa savureze filmul. In stanga ecranului, turnul Bisericii Sf. Mihail statea de straja, iar luna dadea atata lumina cat sa nu te impiedici, dar nu cat sa deranjeze filmul. Stateam in acele momente ca prostul si zambeam. Si simteam din nou mandria de a fi clujean, de a ma fi nascut aici, si de a ma fi intors dupa multi ani.

(Puteti gasi ceva poze de la festival pe site la TIFF. )

Un singur lucru pot sa reprosez organizatorilor, sau festivalului in general. Lipsa de promovare. La nivel national, s-a auzit putin despre festival. Ceea ce e ciudat, pentru ca a fost cu adevarat ceva deosebit. Dar sunt convins ca la anul va fi si mai frumos.

La anul TIFF-ul face 10 ani. La mai mare!

Advertisements
Posted in: Uncategorized