curajul de a face ceva diferit

Posted on July 14, 2010

2


 

choose life!

In ultima vreme, cunosc tot mai multi oameni care au curajul sa schimbe directia pe care se afla, si sa incerce ceva nou, ceva ce si-au dorit sa faca de mult, sa faca ceea ce cred ca ii poate face fericiti. Ma fascineaza acesti oameni, si cred ca sunt cu adevarat incredibili.

Chiar recent am cunoscut pe cineva care a abandonat o cariera financiara pentru a studia designul interior. Un alt prieten a abandonat o cariera lucrativa in recrutari si alte cele, pentru a se apuca de tamplarie.

Mi se pare un curaj fantastic sa faci asa ceva, mai ales dupa ce ai ceva ani in spate de munca, ai ajuns la un nivel, si deja vrei alte lucruri. Sa incepi din nou, sa o iei de la zero e ceva fantastic, si ma gandesc cu tristete la cati oameni ajung sa se iroseasca facand lucruri care le stau in gat, mergand la servici cu groaza, asteptand ora 5 sa poata pleca acasa. E foarte trist ca activitatea cu care-ti petreci intre 40 si 50% din timpul vietii sa nu fie ceva ce savurezi. Sa nu te pasioneze.

Apare si cealalata parte a problemei – cu totii avem pasiuni, hobby-uri pe care le percepem ca potentiale cariere. Ce frumos ar fi sa fim cu totii piloti de avion, actori, scriitori, designeri vestimentari, piloti de raliu, jurnalisti, reporteri, arheologi, controlori de trafic aerian, etc. Dar intervine aici alt risc: un hobby sau pasiune devenita cariera e neaparat ceva bun? Daca incerci sa-ti urmezi pasiunea, si descoperi ca era cool la nivel de hobby, dar dupa aceea descoperi ca de fapt e la fel de plictisitor sau enervant ca si ceea ce faceai inainte? E posibil?

Sunt convins ca merita incercat, dar cum stii cat de tare sa te arunci in fata? Si cum stii care e momentul cand poti lasa acasa centura de siguranta?

Advertisements
Posted in: filozofii, romana