Saschiz – bijuterii pe drum

Posted on July 25, 2010

0


Am dat o fuga pana la Predeal vineri seara, pentru un chef. Cheful a fost chiar misto, dar dimineata a fost, ca de obicei dupa un chef misto, grea. Foarte grea. Si in aceasta dimineata grea, m-am suit inapoi in masina spre Cluj.

Mergand eu mai incet decat de obicei, din motive lesne de inteles, am hotarat sa nu ma grabesc deloc, si sa ma opresc de fiecare data cand am chef (de obicei, ma sui la volan, intru in modul “drive” si restul dispare). In acest context, am hotarat sa ma opresc putin in Saschiz, un sat aflat undeva la 40 km de Sighisoara. Saschizul are o biserica foarte frumoasa pe care, fiind langa drum, orice trecator e remarca usor. Dar pe langa aceasta biserica, ce face Saschizul si mai deosebit e prezenta unei fortificatii superbe pe dealul care strajuieste satul. Am trecut pe-acolo de sute de ori, dar niciodata nu m-am oprit.

De fapt, eu m-am oprit cu un scop – sa reusesc sa prind o poza in care sa intre atat biserica, cat si fortificatia de pe deal. M-am plimbat putin pe ceva stradute laterale pentru a ajunge intr-un unghi ok, dar nici asa nu mi-a iesit mare lucru. Chiar si asa, vreau sa impartasesc pozele, poate ii vor convinge si pe altii sa opreasca. Pentru ca, in ciuda calitatii discutabile a pozelor mele, merita o mica oprire acest satuc de langa Sighisoara.

Advertisements
Posted in: romana, Travel