Padis – veni, vidi, wow!

Posted on August 4, 2010

0


Am fost in weekend in Padis. Prima data dupa 6 ani. A fost foarte misto, Padisul e mereu fermecator, oamenii sunt extraordinari, iar ploaia care te uda pana la oase e fantastica. Un loc de vis, un loc care te face sa uiti de tot si de toate. Sa nici nu vorbesc de verdele de Padis, un verde intens si cuceritor.

Nu am umblat foarte mult, pentru ca am fost, totusi, pe un weekend normal, dar destul cat sa ma indragostesc din nou de locul asta.

Cateva chestii misto:

1. Ne-am cazat la “butoaie”, niste casute in forma de butoaie in care poti dormi foarte misto.
2. Am fost la “Focul Viu” – ghetarul din Padis, cel mai faimos obiectiv, unde cea mai spectaculoasa imagine a fost nu chiar in pestera, ci deasupra ei, de unde am prins soarele intrand prin crapatura pesterii si formand o perdea superba de lumina
3. Am ajuns la Piatra Galbena, de unde s-a deschis o priveliste superba cu partia de la Vartop, vf. Bihor, cheile Galbenei si Poiana Florilor
4. la Cetatile Ponorului, nu mai sunt balcoanele, pentru ca lemnul era putred. Ma bucur ca s-au gandit la acest lucru, dar nu au lasat nimic, si acum e stanca fara nici un parapet, si o cadere de vreo 200 de metri.
5. La Cetatile Radesei, ne-a prins o ploaie de vis, asa cum doar Padisul stie sa creeze. Uitasem cat poate fi de misto senzatia.
6. Destul de multa lume prin Padis in weekend, dar totusi, oameni misto, cu totii
7. Drumul spre Padis e mult mai bun acum decat ultima oara cand am fost acolo, dar tot nu e usor accesibil. Mai sunt inca unele sectiuni unde o masina cu garda la sol mai mica de 15 cm va face urat, si unde risti sa-ti lasi toba pe drum, asa cum am patit-o eu mai demult.

pentru mai multe detalii, las pozele sa vorbeasca.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Posted in: romana, Travel