Egalitate fiscala reala, sau nevoia de taxare a cultelor

Posted on September 7, 2010

0


Cu totii platim taxe. Mai nou, cu totii platim taxe la fel, indiferent ca e vorba de ziaristi, calculatoristi, doctori sau tiristi. Ei, nu chiar toti. Exista o categorie care inca tot nu plateste taxe in Romania – preotii.

Niste oameni au demarat o petitie pentru rezolvarea acestei anomalii, petitie pe care am semnat-o, si pe care recomand sa o semnati cu totii. Sa fie egalitate pentru toti.

Problema e simpla: daca invatatorii si doctorii trebuie sa plateasca impozite, si preotii trebuie sa faca la fel pentru veniturile lor.
OK, s-ar zice ca oamenii astia folosesc banii pentru a face lucruri bune. Sa presupunem (prin absurd) ca intr-adevar, ei folosesc acei bani pentru a face lucruru bune. Pai noi, cei care castigam cinstit si platim impozite, nu putem sa facem lucruri bune, sa dam la saraci sau sa ii ajutam pe cei ce au nevoie? Putem, si unii chiar fac asta in mod cu adevarat altruist si modest. Dar acest lucru nu ii absolva in nici un fel de obligatiile de plata catre stat. Daca pe ei nu ii absolve, de ce ar trebui preotii sa fie absolviti?

Daca vreti sa stiti mai multe, cititi scrisoarea deschisa, si dupa aceea semnati pe site la ei.

Advertisements