SOV – Aliatul de nadejde al lui Basescu

Posted on September 10, 2010

1


http://www.freefoto.com/preview/21-19-19?ffid=21-19-19

Ieri, mare tam-tam!!! SOV a fost retinut. Arestat! Distrugatorul FNI, cel care a furat averile a 300,000 de romani a fost intr-un final arestat. Am incercat sa nu urmaresc prea atent telenovela, dar totusi, nu pot sa nu fac cateva observatii.

1. SOV a devenit aliatul nr. 1 al lui Basescu.

Da, aliatul. fara sa vrea. Asta e a doua oara cand il salveaza. Trebuie sa tinem minte ca SOV i-a pus pe tava cel de-al doilea mandat lui Basescu, datorita fatidicei intalniri dintre SOV si Geoana cu cateva zile inainte turului 2 al alegerilor. Atunci, Basescu l-a prins in off-side pe Geoana, si a alimentat teoria conspiratiei mogulilor impotriva romanilor cinstiti, muncitori, adica Basescu, Udrea, Berceanu, Videanu, Ridzi, etc.
Acum, cand Guvernul incompetentei Bocciene a ajuns la episodul 5, cand deja pute a incompetenta de pe Marte, brusc SOV este arestat. Si din nou media nu se concentreaza pe incoerenta Ordonanta 58, cu modificarile modificarilor care fiecare adauga un nivel nou de confuzie si neclaritate, sau pe scaderea productiei industriale, sau pe rapoartele care arata ca cresterea TVA sau scaderea salarilor nu au avut deloc efectul scontat. Nu, SOV a prins headline-urile. Prostimea cere circ, pai da-le!!! Circ pe paine!

2. Legat de timing. Se pare ca presedintele Indoneziei a semnat decretul de extradare a d-lui Popa (fost presedinte Gelsor – firma care administra FNI) pe 25 august. Dar culmea, presa doar acum a aflat despre asta. Cel putin ciudat, cum o stire care ar fi facut valva si daca aparea in ziua de Craciun la ora 10 seara, nu a aparut decat acum, cand Guvernul si-a dovedit, pentru a n-a oara, incompetenta.

3. Paradoxal, acest timing discrediteaza esenta anchetei si procesului. E clar, SOV a facut niste misculatii, probabil ilegale, si trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut. Dar acum poate sa pozeze in victima unei inscenari politice. Pentru ca are si cu cine. Basescu este o forta distructiva, incearca sa devina un Putin al Romaniei, sa ia puterea in mainile lui. Incepe sa se creada un Stefan cel Mare, un Vlad Tepes, etc. Mai stiu pe cineva care a inceput sa se vada asa acum vreo 40-50 de ani, cineva a carui drum s-a terminat brusc, de Craciun, in 1989. Norocul nostru e ca Basescu nu e destul de destept, nu are nici un fel de prestanta la nivel international care sa-i legitimizeze pozitia, si nici nu are un context istoric care sa-l ajute. Asa ca astept cu nerabdare zica in care va pleca, si vom putea trage apa cu el.

Advertisements
Posted in: politica, romana