O alta viziune asupra vietii si mortii

Posted on November 22, 2010

0


Am aflat de cateva zile ca fratele unei bune prietene de-ale mele din State a murit, in urma unui accident de motocicleta de cross. O veste care m-a socat, pentru ca il cunoscusem pe Mahito, era un tip extrem de jovial, plin de viata, activ si in general o prezenta extraordinara. Un tip cu mama germana si tata japonez, care aducea a jucator de rugby maor din Noua Zeelanda, care bea beri si locuia pe malul Oceanului. Ei bine, din senin, a murit, intr-un accident de motocicleta de cross.

Ce m-a surprins cel mai mult a fost modalitatea in care familia a comemorat evenimentul. Evenimentul s-a denumit “Celebration of life”, si s-a dorit a fi o sarbatoare in care oamenii sa traiasca asa cum a trait Mahito. O petrecere, cu muzica, gratar, bere, costume, rasete, bancuri, tot tacamul.Am vazut pozele, si intreaga familie radea, zambea, petrecand asa cum petrecea Mahito. Doua zile in care ei voiau sa sarbatoreasca viata lui, nu sa jeleasca pierderea lui. Au sarbatorit ceea ce au invatat de la el, nu ceea ce au pierdut prin disparitia lui.

Sunt convins ca vor plange si ei ani buni de zile, vor simti un gol in suflet, vor fi tristi, dar mereu, cum-necum, vor zambi cand se vor gandi la el. Pentru ca au ales sa ramana in suflet cu imaginea celui care facea porc la protap in curtea unei case din California vegetariana, nu cu cea a unui om disparut in neant. Pentru ca au ales sa-l conduca din lumea asta cu o petrecere si un zambet, nu cu bocete, drame si tragedii.
“Choose life, even in the face of death”!

Advertisements
Posted in: filozofii, romana