Handbal, presa, incompetenta

Posted on December 15, 2010

0


E Campionatul European de Handbal. Romania are, se pare, echipa buna. Ma bucur. Tare. Oricum, e un sport destul de obscur, ieri am incercat sa gasesc ceva stiri pe Eurosport sau pe Yahoo, si nici macar la “other sports” nu am gasit nici o referinta. Nu conteaza, e bine ca are poporul ceva motive de bucurie.

Presa din Romania insa e in delir. E de bine, nu ma intelegeti. Ma bucur sa vad ca se scrie mai putin despre Steaua, Becali, Elodia, chilotii aluia sau aleia, sau mai stii care jucator de fotbal are putza mai mare – din jurnalele unei pseudo-vedete prostituata devenita punct de referinta pentru orice comentator sportiv.

Dar sa lasam in pace status quo-ul presei, si sa vorbim punctual. Ieri, Romania a batut Muntenegru. La handbal. Si ne-am calificat in semifinale. Super! De-acum incepe showul presei. Suntem cei mai tari. Ne-am razbunat pe spanioli pentru tot, ne-am revansat pe croati ca ne-au eliminat in optimi la Mondialele din 98, i-am umilit pe Muntenegreni ca …. n-avem nimic cu ei, da’ nu conteaza, i-am umilit. Dar cel mai tare este elementul comun gasit de niste distinsi jurnalisti de la Prosport intre Serbia, Croatia si Muntenegru. Vedeti mai jos:


Daca nu se vede, citez mai jos:
“Tricolorele zburdă spre semifinale, luând la instrucţie tot poporul sârb(!!!!!!!). După Serbia şi Croaţia a venit şi rândul Muntenegrului să fie executat. 23‑21 pentru România la Herning şi turneul de vis se transformă în realitate.”

Pai asta e cal la fel cum ar zice sarbii dupa ce i-au batut pe romani si pe unguri: am batut tot poporul maghiar. Idiotilor, nu ati inteles din aproape 10 ani de razboi de diviziune a Iugoslaviei ca sarb nu e egal cu croat, si nici macar cu muntenegrean? Ok, intelegeam sa ziceti “am luat la instructie toata fosta iugoslavie”, da’ nici intr-un caz tot poporul sarb. Pacat ca un minim de cultura si istorie nu e cerut la angajarea in bordel…pardon, presa sportiva.

Advertisements
Posted in: filozofii, romana