Sa schimbam Constitutia – si sa scapam si de Traianel. El vrea. Ce ziceti?

Posted on December 15, 2010

0


E clar. Avem o problema cu decalajul intre mandatul Presedintelui si cel al Parlamentului. Acest decalaj e foarte nociv, pentru ca prelungeste perioada campaniilor electorale. Anii 2008 si 2009 – ani critici pentru tara asta – au fost o continua campanie electorala, si ne-au afundat si mai tare in criza. Bine, pe langa incompetenta portocaliilor, evident.

Dar revenind la Constitutie – trebuie sa schimbam schimbarea. Sa revenim la alegeri parlamentare deodata cu cele prezidentiale. Si aici vine bonusul – chiar Traian a zis ca ar fi dispus sa renunte la doi ani de mandat daca se intampla acest lucru. Ma mir – nimeni nu-si aduce aminte de asta?

“Preşedintele Traian Băsescu vrea ca alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare să aibă loc din nou simultan, aşa cum prevedea vechea Constituţie, declarându-se chiar dispus să renunţe la doi ani din viitorul mandat dacă Legea fundamentală va fi modificată în 2012. Băsescu a făcut aceste declaraţii ieri seara, la o întâlnire cu Grupul pentru Dialog Social.” – articol in Gandul candva in 2009.

Pai daca el si-a manifestat disponiobilitatea, hai sa il ajutam. Sau macar sa-l facem sa-si inghita vorbele, sa se mai faca o data de rahat.

Advertisements
Posted in: politica, romana