PNL, Antonescu, sondaje, degeaba

Posted on February 7, 2011

2


Am tot flirtat cu ideea de a scrie despre struto-camila de alianta PNL cu PSD – nu mai vorbesc de PC ca-mi incalzesc neuronii degeaba. Si nu o inteleg deloc. PNL-ul, partid pe care, cel putin doctrinar, il sustin, s-a asociat cu cel mai natural dusman – PSD-ul. A nu se intelege ca nu cred in continuare ca PD-Lul a facut cel mai mare rau Romaniei din 2008 incoace, raman consecvent ideii ca ne-au ingropat rau de tot cu papagalul si incompetenta lor.

Ce e foarte trist e ca din oportunitatea ca PNL-ul sa devina singura forta politica credibila din Romania, s-a nascut primul cui in crucea dreptei romanesti. Pentru ca acum, Romania nu are o forta de dreapta credibila. PNL-ul s-a decredibilizat total, asociindu-se cu fruncea de stanga, si lepra PC-ista. Si i-a dat ocazia PD-L-ului sa arate spre PNL si sa spuna, aproape legitim, ca ei nu-s cu nimic mai rai decat ceilalti.

Sa vorbesc putin si de cauzele care au dus la aceasta alianta. O alianta trebuie construita cu un scop constructiv, cu dorinta de a realiza ceva pozitiv, cu un program de guvernare coerent, si, ideal, cu o credibilitate mai mare decat suma credibilitatii entitatilor din alianta. Ei, in cazul acesta, avem parca de-a face cu o anti-alianta. Sa elaborez:

1. Scopul: scopul este, declarat, unul distructiv. Anume, suspendarea lui Basescu. Nu tu schimbarea politicilor, recredibilizarea Parlamentului, intoarcerea competentei ca factor in nominalizarea factorilor de decizie, Nu, scopul nostru este sa-l suspendam pe basescu. Aaa…si ca sa fie voma mai dulce, acest scop este enuntat de nimeni altul decat Voiculescu.
2. Program de guvernare coerent: singura mentiune a unui program de guvernare este pastrarea cotei unice si scaderea TVA-ului. parca au uitat PNL-istii ca cel mai mare repros la adresa guvernarii tariceanu a fost, pe buna dreptate, ca au combinat politici de dreapta cu masuri de protectie sociala de stanga (in perioada guvernului minoritar si a tristei coabitari informale cu PSD). au uitat total, acum construiesc un intreg program de guvernare pe aceste baze economico-cancerigene.
3. credibilitatea aliantei versus a entitatilor: aici au dat-o cel mai tare in bara. PSD-ul nu pierde nimic din aceasta alianta, ca a lor credibilitate e independenta de realitate, dar PNL-ul in schimb s-a impuscat in picior.

In concluzie, eu nu stiu in cine sa cred. Efectiv, greata fata de clasa politica s-a universalizat, nu mai exista urma de integritate sau coerenta ideologica. Parca, in Romania, a te face frate cu dracul e regula jocului, nu exceptia de la el.

Ca sa inchei pe un ton mai pozitiv, spun nu ca a murit viitorul, ci s-a nascut oportunitatea unei noi constructii politice de dreapta – eu o astept sa apara in urmatoarele 6 luni, cu elementele din toate fostele partide de dreapta care nu vor accepta situatia de fata.

P.S.: azi era un articol in care se spunea ca, in urma unui sondaj recent, antonescu are intentie de vot 41%. adica mult mai mult decat inainte. Eu unul nu inteleg cum, ca eu l-am votat, si l-as fi votat, pana acum. Eu cred ca, in cel mai bun caz, au incurcat cifrele, si are un 14%.

Advertisements
Posted in: politica, romana