Ipocrizie cat incape

Posted on February 15, 2011

0


Scandal mare cu vamile, toata tara parca e socata de coruptia din vami. Vai, incredibil cata coruptie poate fi. Mi se pare atat de ipocrit sa-i aud pe politicieni – indiferent ca e vorba de Basescu, Ponta sau Antonescu – urland mare si tare la televiziuni ca e doar varful icebergului, ca justitia nu trebuie sa se opreasca aici, ca trebuie sa aresteze mai mult decat doar “pioni” (Ponta zicea chiar azi treaba asta) sau ca trebuie sa gasim capul piramidei.

Evident, unul zice ca piramida se termina la Cotroceni sau la Palatul Victoria. Altul ca la sindicate, altul ca la stie dracu cine, si toti fac pe sfintii. De fapt, toti au dreptate. Piramida nu e piramida, e caracatita. Sunt toti o apa si-un pamant, si mi se pare chiar hilar cum pot sa vorbeasca serios despre chestiile astea.

Pai domnilor, cum sunteti atat de socati? Eu, la fel ca oricare alt roman care a trecut granita spre Ungaria pana cand am intrat in UE, stim foarte bine ca a fi vames e una din cele mai lucrative slujbe. Chiar mi-a parut rau oarecum cand am intrat in UE, pentru ca mi-am dat seama ca vamesii de la granita de Vest si-au cam pierdut painea. Dar, la fel cum pierderea unora e castigul altora, la fel si din intrarea in UE au inceput sa castige vamesii de la granita cu Serbia, Moldova si Ucraina. Daca intrebati un copil de liceu, v-ar fi spus ca asta se va intampla.

Asa ca, va rog eu frumos, dragi politicieni, de toate culorile (care de fapt sunt toate un maro diareic), incetati cu ipocrizia asta, ca jigniti o tara intreaga. Macar atat!

Advertisements
Posted in: Uncategorized