La Grecu – un gyros vero in Cluj

Posted on February 20, 2011

1


Una scurta: vorbeam ieri cu un prieten despre Apostolis, un grec foarte de treaba din Cluj care a deschis de cateva luni un mic restaurant/bistro pe Memorandumului, unde serveste un gyros de exceptie. Nu, nu e vorba de o alta shaormarie. El chiar face un gyros adevarat. Si e bun, bun de tot. Dar tipul nu-si prea face promovare, si eu personal cred ca ar merita.

Diferenta mancarii de la el e data de 3 lucruri majore (diferenta fata de shaormariile de pe toate colturile):
– pita – el foloseste paine “pita”, nu lipie ordinara. E buna, buna, si o prajeste chiar inainte sa-ti faca mancarea, sa fie proaspata
– carnea – o taie in momentul in care comanzi, nu sta acolo cu zilele, si o cumpara chiar el. Apropo de stat cu zilele, concurenta lui, “Doner maxx”, reuseste un lucru incredibil: acel doner are gust mai rau atunci cand esti baut. De obicei, cand ai baut ceva, mancarea e mult mai buna. Nu si la Doner.
– sosurile: foloseste un tzatziki care face toata diferenta, mori cat de bun e

Eu il recomand. Nu, nu-i fac reclama, nici nu m-a rugat sa-l ajut, e pur si simplu de la mine acest mic articol. Aaa…daca vreti sa mergeti, locul e pe Memorandumului, aproape de rectoratul de la Universitatea Tehnica, cam cu 20 de metri mai spre Matei Corvin, pe aceeasi parte.

P.S.: poza e de pe net, ca nu am facut poze la el, dar cam asa arata si la el gyros-ul.

EDIT: din pacate, Gyros-ul lui Apostolis s-a inchis. Se pare ca inca clujenii nu sunt pregatiti sa lase shaorma de plastic in favoarea unui gyros adevarat. Apostolis, oricum, iti multumesc pentru niste gustari delicioase, te vom vizita in Creta. Mult noroc!

Advertisements
Tagged: ,
Posted in: Cluj, romana