Scadente fara rate

Posted on April 22, 2011

0


In viata, pe masura ce adunam bagaje de cunostinte, experiente, invatam un lucru: nimic nu e gratis. Nu, nu ma refer la valori monetare (desi acolo se aplica cel mai usor), ci ma refer la faptul ca orice lucru, orice primesti, va merge doar atat timp cat tu, la randul tau, oferi ceva. Pornind de la banalul zambet si ajungand la un job super-mega important, toate exista intr-o forma sustenibila doar in prezenta bi-directionalitatii.

Nu, de obicei nu e o chestie contractuala – mai ales la lucrurile cu adevarat importante. Omul care-ti zambeste nu gandeste ca “eu am zambit, astept zambetul tau”, ci pur si simplu, dupa o serie de zambete “neintoarse”, nu-ti va mai zambi.

La fel e cu afectiunea, cu relatiile, cu prietenii, cu cunostintele, cu toate. Secretul in viata e sa invatam sa raspundem lucrurilor pozitive. Sa ne deschidem, sa nu blocam energiile pozitive. Sa nu punem ziduri intre noi si ceilalti. Sa-i lasam pe ceilalti sa ne iubeasca, sa ne aprecieze, sa se apropie de noi. Si, foarte important, sa dam inapoi. Nu, nu pentru ca trebuie, ci pentru ca vrem.

Advertisements
Posted in: filozofii, romana