Discount-uri de grup, sau cum sa ni se liposuga fara bisturiu

Posted on June 23, 2011

2


Banuiesc ca am observat cu totii cum au aparut site-urile de discount-uri de grup precum ciupercile dupa ploaie. E o idee geniala, pornita de Groupon in Statele Unite, si ofera consumatorulor accesul la unele oferte pe care altfel cu greu le-ar putea obtine. Dar, cel putin in Romania, ideea a luat-o razna. De ce spun asta?

Am facut greseala sa ma abonez la cam multe (cica sunt vreo 40 de asemenea firme in Romania!!!). Si primesc mailuri la greu, cu diverse oferte. Iar uneori, aceste mailuri ma distreaza foarte tare. Din doua motive:

1. Din ofertele primite, suntem niste urati!!!

Suntem niste parosi, ne creste par peste tot, incontrolabil, in asa fel incat avem nevoie la greu sa ne epilam definitiv, sa ne microdermabrazam (ce dracu inseamna???), sa ne ceruim, sa ne pensam sprancenele, etc. Si mai trebuie sa ne bronzam organic (WTF???), sa ne vibroplatuim, sa facem masaj anticelulutic, sa ne facem indreptare de par brazilian (brazilian hair straightening!!!), dracu’ mai stie cate minuni.

Sa nu uit ca trebe sa ne albim dintii, cu gutiere, cu lampa, cu drujba, cu bidineaua, astept sa vad cu ce inventii mai vin oamenii

2. combinatiile de oferte:

Ultimul mail avea in titlu – citez: “Liposuctie fara bisturiu/Mic dejun gustos/Mancare Asiatica/Piscina-88%”

Oare toate se refera la acelasi lucru? E un pachet de servicii legate? Un fel de oferta promotionala. Exercitiu: oare cum se combina aceste servicii?

“Iti liposugem fara bisturiu in piscina micul dejun delicios care a inclus pui szechuan si supa iute-acrisoara?” sau

“Iti liposugem fara bisturiu micul dejun delicios cu dim sum pe care l-ai mancat in piscina?”

Cred ca iteratiile pot continua, dar nu asta e scopul mesajului meu, pana la urma.

 

Ce nu inteleg eu legat de aceste firme este de ce dracu nu-si adapteaza oferta dupa clienti. Daca tot au un formular pe care clientul il completeza cand se inscrie, de ce nu-l intreaba totusi “ce naiba te intereseaza” si sa-i trimita doar ce chiar e relevant pentru el. Nu ca n-as vrea eu sa ma microabrazez sau sa-mi fac un indreptat brazilian de par, sau sa-mi gasesc pe cineva sa ma liposuga fara bisturiu…

Advertisements