Fabrica de bere Ursus – cam degeaba

Posted on July 16, 2011

3


Am fost miercuri prima oara la Fabrica de Bere Ursus. Mai incercasem o data cu doua zile inainte, dar era prea plin.

Nici de data asta n-am avut mai mult noroc, atat ca gasisem ceva cunoscuti care ne-au adoptat la masa lor. Bun, primele impresii:

incepem cu binele:

B1. Designul

Localul arata bine, in special partea de interior. E mare, e frumos, luminos, arata ca o microberarie de-oriunde din lumea asta. Intr-adevar, ceva ce lipsea din Cluj, un local la scara mare.

B2. Barul

Fabrica de bere are un bar plin, nu e doar bere. Au si vin (parea vin bun, servicrea se face din pahare de vin adevarate), au cocktailuri, un bar normal, ceva ecrane, atmosfera vie, placut.

B3. Parcare

Locul are parcare. Trebuie sa intri dinspre lateral, pe poarta veche a fabricii, si urmarind drumul, ajungi la parcare – sunt vreo 15 locuri, dar am gasit loc de fiecare data pentru ca lumea parcheaza de obicei pe strada laterala, unde iarasi sunt multe locuri. Per ansamblu, nu ar trebui sa fie probleme in a gasi parcare in zona.

Acum sa continuam cu raul:

R1. Berea

De fiecare data cand am mers acolo, nu mai aveau berea nefiltrata. Adica exact marele diferentiator, acea bere extraordinara pe care doar acolo o poti bea. Am aflat de fapt care-i chestia: berea nefiltrata se serveste doar dupa 9 seara (WTF???). Si cel mai misto: eu la 10 am fost acolo, si deja nu mai aveau!!! Intreband, consternat, cum de, chelnerul a spus ca la inceput, in primele saptamani, produc mai putina, sa vada cum merge cererea, si dupa aceea vor regla productia. Oarecum de inteles logica, dar chiar asa tare au dat-o in bara cu previziunile incat sa le ajunga berea doar jumate de ora? Serios???

Si e nasol, pentru ca in rest optiunile de bere in rest sunt foarte limitate. Ursus blonda si Ursus neagra. Si mie nu-mi place in mod deosebit niciuna…

2. Mancarea

Asta a fost socant!!! Ma asteptam sa fie ceva nou, o microberarie cu mancare de bere, cu carnati, burgeri, onion rings si-alte cele. Si cand deschid meniul, vad ca mancarea e exact cea de la Euphoria si Taverna din Cluj. Si am inteles ca de fapt managementul apartine tot acelora. Si cu asta pe mine m-au blocat. Si sincer, cred ca m-au pierdut drept client.

Concluzie

Un loc pentru care aveam sperante mari. Ei bine, m-a dezamagit crunt. Sa vedem ce se va intampla cand vor regla productia de bere speciala, voi mai merge o data sa incerc, dar chiar si asa, din marile asteptari, din ceva ce va schinba piata, “the next big thing”, a devenit, efectiv, “inca un loc”. Putin mai mare. Si cam atat. Pacat

Advertisements