Schimbarea-i buna pentru toti, sau “du-te, Crin”!

Posted on February 6, 2012

0


Boc a demisionat. De asteptat. Sper doar sa nu iasa singurul tap ispasitor pentru toata incompetenta Guvernului pe care l-a condus (am mai scris despre masurile corecte pe care le-a luat dar pe care le-a implementat dezastruos). Dar nu despre asta vreau sa scriu.

E momentul ca PNL-ul sa se trezeasca, pentru ca risca sa dispara. La ce se intampla acum, PNL-ul a devenit o gluma. Crin este o gluma. A devenit vioara a 2-a intr-o coalitie cu cel mai mare adversar natural al sau – PSD-ul. Nimeni nu se mai identifica cu PNL-ul lui Crin – sau foarte putini oricum. USL-ul este fostul USD, nicidecum o mare alianta stanga-dreapta. Ca dovada, uite un citat dintr-un articol din BBC despre demisia lui Boc:

The left-wing opposition USL alliance, headed by Victor Ponta, is currently leading the opinion polls. Mr Ponta suggested last week that Romania should either have early elections similar to Spain, or temporarily install a technocrat administration, like Italy.”

Probabil ca e o scapare a d-lui Thorpe, dar reflecta adevarul. Prin asocierea PSD-PNL, PNL-ul doar pierde. Pierde credibilitate, dar, cel mai grav (credibilitatea e oricum un concept abstract in politica din Romania) isi pierde identitatea. E trist, pentru ca PNL-ul ar avea acum ocazia, din nou (dupa momentul 2009), sa devina principala forta reala de dreapta. Dar nu, se complace in situatia in care e condus de un papagal care nu stie sa zica nimic in afara de “Jos Basescu!” (nu ca nu as fi de acord cu el, sa nu ma intelegeti) si care devine tot mai ridicol pe zi ce trece.

E ceasul al 12-lea, si ma simt un optimist cand spun asta. Trezireaaaa. Daca nu pentru noi, pentru voi. Daca nu, electoratul va trage apa, si va va trage si pe voi…

 

Daca va intereseaza, aici e link-ul catre articolul BBC

Advertisements
Posted in: politica, romana