Primaria Cluj si finantarea constructiei de Biserici

Posted on February 13, 2012

3


Stire azi: Primaria Cluj a alocat cate 1 milion de lei noi pentru cele doua catedrale monumentale aflate in constructie de decenii – cea ortodoxa din Manastur si cea greco-catolica din Piata Cipariu. De ce nu sunt de acord, sub nici o forma, am mai spus. Acum ma leg de o chestiune de moralitate in relatia dintre Primarie si cetatenii Clujului.

Argumentatia folosita de Primaria a fost ca vrea sa ajute aceste constructii sa nu mai fie asemenea monstrozitati neterminate, si sa refaca aspectul zonelor respective.

Sa zicem ca sunt de-acord – pana la urma aceeasi argumentatie a fost folosita pentru refatadizarea caselor din centrul Clujului.

Dar credeti ca proprietarii caselor din centru au primit banii pentru refatadizare? Nici gand!

Programul de refacere a caselor din centrul Clujului functioneaza dupa cum urmeaza: Primaria plateste costurile, urmand ca proprietarii sa ramburseze sumele in 10 ani.

In acest caz, ma intreb, daca tot se foloseste argumentatia estetica pentru finantarea lucrarilor la aceste catedrale, nu ar trebui sa fie aplicati aceiasi termeni? Primaria sa plateasca acum, Biserica urmand a plati contravaloare lucrarilor in 10 ani. Sa fim seriosi, Biserica genereaza mult mai multe venituri decat proprietarii caselor din centru, asa ca-si permite.

Rugamintea mea pentru Primarie: daca tot aveti bani de dat, dati-i celor care chiar au nevoie, ca-s destui. Orfani, bolnavi, batrani, saraci – din pacate nu ducem lipsa de ei. Dar de inca o Biserica parca ne putem lipsi.

Advertisements
Posted in: Cluj, politica, romana