Aeroportul Avram Iancu. Next Step: “Avram-Napoca” – capitala culturala europeana!

Posted on October 26, 2013

5


idiot_u

Azi se inaugureaza noua pista a aeroportului Cluj! De fapt, nu, de azi, pista e a Aeroportului “Avram Iancu”. O decizie spontana, idioata, a unei administratii judetele incompetente, inculte si lipsita de orice fel de viziune de viitor. Aaa…ca sa nu uit, nici Primaria, cand a fost chemata sa isi dea cu parerea, nu a putut veni cu un feedback mai profund decat sa vrea sa adauge “Cluj-Napoca” in loc de “Cluj” la aeroport. Adica a facut si ea ceva de dragul de a nu cumva fi acuzata ca nu vrea sa-si aduca si ea un input.

A nu fi inteles gresit – nu cred ca Avram Iancu nu a fost un om cu merite in istoria Romaniei. A fost, dar nu cred ca istoria, dar mai ales viitorul, trebuie definite de Avram Iancu. Cred ca istoria, si viitorul, sunt definite mai mult de valoarea educatiei de la Cluj, de felul in care acest oras a crescut armonios prin imbinarea mai multor culturi, sau de progresivismul istoric al acestei comunitati. In loc sa ne mandrim ca in zona Clujului a fost proclamat primul edict de toleranta religioasa din Europa (in secolul 16!), sau ca la Cluj s-a nascut o noua stiinta (biospeologia – o noua ramura creata de romanul Emil Racovita), ne constipam punand in fata un simbol al unei perioada in care, intr-adevar, conflictul etnic a fost primordial progresului social – a nu uita ca dpdv al progesului social si al revolutiei de la 1848, Avram Iancu s-a aliat cu fortele contra-revolutionare pentru a promova cauza nationala.

Din pacate, Clujul a ramas intr-o mediocritate sociala si culturala majora, in special la nivel de administratie. Nu am invatat ca pentru a creste, trebuie sa ne concentram pe ceea ce ne face deosebiti. Iar noi suntem deosebiti nu pentru ca suntem nationalisti, ci pentru ca suntem un centru universitar, si pentru ca suntem o comunitate multiculturala. Pana cand administratia locala si comunitatea nu va intelege asta, efortul de a deveni Capitala Culturala Europeana va fi frectie pe picior de lemn.

Felicitari pentru Aeroportul Avram Iancu – pe cand schimbam si numele orasului in “Avram-Napoca”? What a great day for mediocrity!

Sursa foto: http://www.brentunderwood.com/incompetence-in-airline-travelers-a-discussion/

Advertisements
Posted in: Uncategorized